Turgutlu'nun Önemli Kültürel Etkinliği Hemşehri Geceleri 13-17 Eylül'de

Turgutlu Belediyesi, 13-17 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceği ‘Hemşehri Geceleri’ ile kültürel bağları güçlendirmeye devam ediyor. Hemşehri dernekleriyle birlikte gerçekleşecek programlar, Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’da yapılacak.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın göreve geldiği 2019 yılında ilk olarak düzenlenen ve kentin en sevilen kültürel etkinliklerinden birisi haline gelen ‘Hemşehri Geceleri’ bu yıl da yapılacak. Hemşehri dernekleri iş birliğiyle organize edilen etkinlikler 13 Eylül Çarşamba akşamı Makedonya Göçmenleri Balkan Gecesi ve Azerbaycan Kültürleri Gecesi ile başlayacak. Karadeniz ve Erzurum Kültürleri Gecesi 14 Eylül Perşembe, Yörük ve Selendi Kültürleri Gecesi 16 Eylül Cumartesi, Arnavut-Balkan ve Bitlis-Yöresel Doğu Kültürleri Gecesi 17 Eylül Pazar akşamı Irlamaz Rekreasyon Alanı Amfitiyatro’da gerçekleşecek. ‘Hemşehri Geceleri’ her akşam saat 20.00’de başlayacak.

Zurnaların Çığlığı Festivali ile müzik ziyafeti yaşanacak

Hemşehri Geceleri kapsamında düzenlenecek etkinliklerden biri ise 2. Geleneksel Zurnaların Çığlığı Festivali olacak. Genel sanat yönetmenliğini dünyaca ünlü üflemeli saz ustası Halil Çokyürekli’nin üstleneceği gecede zurna ustaları müzik ziyafeti sunacak. 2. Geleneksel Zurnaların Çığlı Festivali, 15 Eylül Cuma akşamı saat 20.00’de Irlamaz Rekreasyon Alanı’nda gerçekleşecek.

“Farklı kültürleri daha geniş kitlelere tanıtmak için bu geceleri organize ediyoruz”

Hemşehri Geceleri ile farklı kültürlerin tanıtıldığını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Göreve geldiğimiz yıl ilk kez düzenlediğimiz hemşehri geceleri etkinliklerimiz çok beğenildi. Turgutlu’muz, pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapıyor. Bizler de farklı kültürleri daha geniş kitlelere tanıtmak için hemşehri derneklerimizle birlikte bu geceleri organize ediyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hep birlikte eğleneceğiz. Ücretsiz olan ‘Hemşehri Geceleri’ etkinliğimize tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.

Turgutlu’nun Önemli Kültürel Etkinliği Hemşehri Geceleri 13-17 Eylül’de