Turgutlu Esnaf Odaları'ndan ortak açıklama

Halkbank aracılığıyla Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri tarafından esnafa verilen kredi faizinin artırılmasına esnaf odaları başkanları tepki gösterdi.

Esnaf temsilcileri, faiz artışı nedeniyle daha önce kullandıkları kredi taksitlerinin de arttığını belirterek, faiz kararının geri alınmasını istedi.

Turgutlu Esnaf Odaları başkanları  yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Esnaf ve sanatkarlarımızın, esnaf kefalet ve kredi kooparetifleri den Halkbankası  aracılığıyla kullandığı  hazine destekli kredilerinin faiz oranları 01.05.2024 tarihinden geçerli olmak üzere % 150 ye varan oranlarda arttırılarak güncelleme yapılmıştır. Bu uygulama tamamen yanlış ve etik olmayan bir karardır. Esnafımıza ağır bir yük getirerek, zor günler geçiren esnafımızın sırtına bir yük daha bindirilmiştir. Esnafımız krediyi kullandığı tarihte işletmesine aldığı ürünleri o günkü değerinden alıp satmıştır. Tüm esnaflarımız ödemesini, gelir ve giderini buna göre planlamıştır.  Önceden çekilmiş olan kredilerin faizleri kredinin çekildiği tarihteki faiz oranı ile ödemeleri bitene kadar devam etmesi gerekmektedir.

Esnaf ve sanatkarlar olarak, Bizleri zarara uğratan, gün geçtikçe daha da büyük mağduriyetler oluşturacak olan bu yanlış faiz düzenlemesi kararından  vazgeçilmesini  istiyoruz. 

Turgutlu Esnaf Odaları dan ortak açıklama