Turgutlu'da Engelliler Haftası Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Firdevs Gürel Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi.
Turgutlu Firdevs Gürel Özel Eğitim Uygulama Okulu Konferans Salonunda düzenlenen Engelliler Haftası Farkındalık programı saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Halil Güncür gerçekleştirdi.
Engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Müdür Güncür: “Onların yaşamlarını anlamak için kendimize bir ayna tutmalıyız.” Dedi.
Okul Müdürü Halil Güncür: “ Firdevs Gürel Eğitim Uyulama Okulu ve iş Eğitim Merkezi adıyla 17.03.2001 tarihinde ilçemiz merkez ve kırsal mahallelerinde bulunan özel eğitime muhtaç öğrencileri topluma kazandırmak amacıyla açılmıştır. Okulumuza ismi verilen değerli bağışçımız Firdevs Gürel Hanımefendi ve Saygıdeğer eşi Ekrem Gürel beyefendiye yardımlarını bizden esirgemediği için buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Okulumuz 1.2. ve 3. Kademede orta ve ağır derecede zihinsel engeli bulunan toplam 111 ögrenciye, özel eğitim ve çeşitli branşlarda 55 öğretmen ve 6 yardımcı personelle eğitim vererek öğrencilerimizi hayata hazırlama gayret içerisindedir. Bugün burada hem yıl sonu programı olması adına hem de içinde bulunduğumuz haftanın engelliler haftası olması sebebiyle toplanmış bulunmaktayız. Bilindiği gibi 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftasıdır. Buradan hareketle Firdevs Gürel Özel Eğitim Uygulama okulu olarak engelliler haftasına dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak adına sizlere bir program hazırlamak istedik. Öğrencilerimiz ellerinden geldiğince gayret gösterdiler. Öğrencilerimizi yapamadıklarıyla değil yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmeye çalışalım.”dedi.
Müdür Güncür’ün ardından konuşma yapan Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Engelliler Haftasını kutlayarak, kamu kurumları olarak her zaman engellilere yönelik hizmetlere devam edeceklerini belirtti.
Kaymakam Kapankaya: “Bilindiği gibi 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftasıdır. Bu hafta sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye birçok ülkede Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Engelli insanlarımız sadece özel gün ve haftalarda hatırlanmamalıdır. Onlar yılın her günü hatırlanmalı ve toplum içinde yer alacakları şartlar en iyi şekilde hazırlanmalıdır. Her birey yasalarla belirlenen temel hak ve özgürlüklerden eşit biçimde yararlanma hakkına sahiptir. Kurum olarak engelliler nezdinde bu süreci pozitif ayrımcılıkla destekleme sorumluluğundayız. Bu sorumluluk kapsamında engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümü ve onların yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar ile engelli vatandaşlarımızın sorunları en aza indirmeye çalışmaktayız. İnsanlığın ortak bir sorunu olan engellilerimizi anlamak ve onlarla bütünleşmek toplum kurallarının bir gereğidir. Her birey bir engelli adayıdır. Engellilerin hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Toplum olarak onlara sahip çıkılması her alanda kendilerini güvende hissetmeleri için hepimizin üzerine düşen görevler vardır. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli kardeşlerime ve ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

Konuşmaların ardından okul öğretmenlerinden Safiye Akça ve Tetik Avcu’nun öğrencilerle birlikte hazırladıkları vals dansı gösterisi başladı.

Ardından Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya tarafından hayırsever Ekrem Gürel’e plaket takdim edildi. Katkılarından dolayı bir plaket te Turgutlu Belediye Başkanı Çetin tarafından Serhat Seyhan’a takdim edildi.
Program okul öğretmenlerinden Murat Avcı, Aliye Sedef, Özgür Aktürk, Hasan Nuri Çizmeci ve Aslı Nur Çınar’ın öğrencilerle birlikte hazırladıkları Hayat Sevince Güzel adlı ront gösterisi ile devam etti.
 

Otizm Farkındalık Sempozyumunda görev alan öğretmenlere ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez takdim etti.
Okul öğretmenlerinden Özlem İşcan, Yasemin Ülker, Gamze Avaroğlu, Şeyma Turhan, Hatice Aksu, Fatma Zehra Yıldırım, Aylin Cingöz’ün öğrencilerle birlikte hazırladıkları ront gösterisi sergilendi.


Programın devamında okul öğretmenlerinden Songül Tetik ve Aslı Nur Çınar’ın öğrencilerle birlikte hazırladıkları Heykel dansı sergilendi.
“Gözlerin Doğuyor Gecelerime”, “Ne ağlarsın Zülfü Siyahım”, “Sev Kardeşim” şarkıları seslendirildi.
Turgutlu Firdevs Gürel Özel Eğitim Uygulama Okulu Konferans Salonunda düzenlenen program Serçe Ront dansı gösterisiyle son buldu.

Programa; Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve Sabriye Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karaçalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bilgehan Hasyiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Hayırsever Ekrem Gürel, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve velileri katıldı.