Turgutlu'da ekilen Ayçiçeği Vatandaşlardan Yoğun İlgi Görüyor

Turgutlu ilçesinde ilk defa alternatif ürün olarak dikilen, halk arasında “güne bakan” olarak adlandırılan ayçiçekleri, Temmuz ayında çiçeklenmeye başlamasıyla yoğun ilgi gördü.

Turgutlu ilçesinde ilk defa alternatif ürün olarak dikilen, halk arasında “güne bakan” olarak adlandırılan ayçiçekleri, Temmuz ayında çiçeklenmeye başlamasıyla yoğun ilgi gördü.

Açık hava stüdyosunu aratmayan tarlanın yanında duran vatandaşlar, ayçiçeklerini fotoğraflamadan ayrılmıyor

Manisalı üreticinin, besi çiftliğindeki hayvanların yem maliyetini düşürmek için ekimini yaptığı ayçiçekleri, verimliyle olumlu sonuç verdi.

Turgutlu ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Irlamaz’da, bölgede ilk defa üretimi yapılan ayçiçeği, hem vatandaşların hem de bölge çiftçileriyle, yetkili kurumların dikkatini çekti.

– İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü takip ediyor –

Alternatif ürün olarak ekimi yapılan ayçiçeklerinin, verimi ve sağlık durumuyla ilgili olarak Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Ziraat Mühendisleri kontrol ve takip çalışmaları yapıyor.

– Yem bitkisi olarak yetiştirildi –

Besi çiftliğindeki hayvanların protein ve yem ihtiyacını karşılamak için ayçiçeği ektiğini belirten üretici Can Canöz, “İlk defa geçtiğimiz yıl yine bu bölgede ayçiçeği ekimi yaptım. Bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha profesyonelce ekim ve takip işlemi yaptım. Geçtiğimiz yıl aldığımız ürünü hayvanlarımızda, oldukça faydasını gördüm. Hayvanlarımın kilolarında artış oldu. Aynı zamanda bölgeye de alternatif bir ürün olarak düşündüm, faydası olursa da ne mutlu bize” dedi.

– Mahallenin tanınırlığı arttı –

Alternatif ürün olarak dikilen Ayçiçeği ile mahallerinin adının bölgede duyulduğu ve tanınırlığının arttığını belirten, Irlamaz mahallesi muhtarı Hasan Kılınç ise “Bölgemizde bu şekilde bir tarla olmadığı için, geçtiğimiz yılda, bu yıl da, İzmir ve Manisa’nın ilçelerinden çok sayıda vatandaş akın akın köyümüze gelip fotoğraf çekildi. Bu sayede köyümüzün de tanınmasına katkı sağladı” dedi.

– Vatandaşlar fotoğraf çekilmek için geliyor –

Halk arasında “güne bakan” olarak adlandırılan ayçiçekleri, Temmuz ayında çiçeklenmeye başlamasıyla, açık hava stüdyosuna dönüştü.

Yoldan geçen vatandaşlar tarlanın yanında durup, ayçiçeklerini fotoğraflamadan ayrılmıyor.

Ayçiçeği tarlasında fotoğraf çektirmek için durduklarını söyleyen Mehmet Hatun “yoldan geçerken fark ettik, fotoğraf çekilmek istedik. Gayet güzel bir görüntü. Herkesin ilgisini çekiyor” dedi.