TURGUTLU BELEDİYESİ'NDE İŞÇİ MAAŞLARI MERAK KONUSU OLDU

En düşük işçi maaşının 11 bin 342 lira olarak açıklandığı Turgutlu Belediyesi’nde, Temmuz ayı ile uygulanmaya başlanacak olan yeni asgari ücretle ilgili olarak halen bir açıklama yapılmadı.

2023 yılı başında en düşük işçi maaşının 11 bin 342 lira olarak açıklandığı Turgutlu Belediyesi’nde, Temmuz ayı ile uygulanmaya başlanacak olan yeni işçi maaşıyla ilgili olarak halen bir açıklama yapılmadı.

Ocak 2023 itibariyle 8.506 lira olarak açıklanan asgari ücret sonrasında 3 Şubat 2023 tarihinde, davul ve zurna eşliğinde günlük brüt ücrete yüzde 67’lik, normal asgari ücrete göre ise yüzde 35’lik güncelleme ile 11 bin 342 lira olarak açıklanan belediyede işçi maaşlarıyla ilgili olarak Temmuz güncellemeleri merakla bekleniyor.

Şubat ayında Manisa’daki belediyeler arasında en yüksek verilen ücret olarak açıklanan Turgutlu Belediyesi işçi maaşlarıyla ilgili olarak, Temmuz ayı güncellemesi halen açıklanmadı.

Turgutlu Belediyesi’nde uygulanacak olan maaş güncellemelerinin Ocak ayındaki gibi yapılması durumunda yüzde 35’lik bir artışla, asgari ücretin 11 bin 402 lira’dan hesaplanması durumunda en düşük maaşın 15 bin 400 lira civarında olması bekleniyor.

Turgutlu Belediyesi’nde yetkili sendikanın belediye başkanı Çetin Akın’la anlaştığı uygulanacak ücretin ise 14 bin lira civarında olması beklendiği iddia edildi.

Öte yandan Manisa’da Büyükşehir belediyesi düşük ücreti 15 bin 884 TL, Yunusemre Belediyesi 17 bin lira olarak açıkladı.

 

TURGUTLU BELEDİYESİNDE İŞÇİ MAAŞLARI MERAK KONUSU OLDU