Trippters.com Turgutlu Belediyespor Genç Sporcunun Anısını Yaşatmak İçin Adım Attı

Trippters.com Turgutlu Belediyespor, geçtiğimiz günlerde elim bir kaza sonucunda hayatını kaybeden Mihrace Yasemin Buğdaycı’nın isminin Kadınlar Basketbol Liglerinin 2023-2024 sezonuna verilerek anısının yaşatılması için Türkiye Basketbol Federasyonuna başvuruda bulundu.

Trippters.com Turgutlu Belediyespor, 2021-2022 sezonunda Turgutlu Belediyespor formasını giyen, geçtiğimiz günlerde yaşanan trafik kazası sonucunda genç yaşta hayatını kaybederek basketbol camiasını derin bir üzüntüye boğan Mihrace Yasemin Buğdaycı’nın anısının yaşatılması için harekete geçti. Turgutlu Belediyespor, Türkiye Basketbol Federasyonuna başvuruda bulunarak Kadınlar Basketbol Liglerinin 2023-2024 sezonunun isminin, “Mihrace Yasemin Buğdaycı Sezonu” olarak düzenlenmesini talep etti.

Trippters.com Turgutlu Belediyespor, söz konusu başvuru yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Bu sene oynayacak olan Kadınlar Basketbol Liglerinin 2023-2024 sezonun isminin, geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden, önceki yıllarda takımımız formasını giymiş olan Mihrace Yasemin Buğdaycı’nın anısını yaşatmak adına “Mihrace Yasemin Buğdaycı Sezonu” olarak tertip edilmesi hususunun Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulunda görüşülmesini talep ediyoruz.”

Mihrace Yasemin Buğdaycı’nın isminin hayatını adadığı basketbolda ölümsüzleşmesi için talepte bulunduk”

Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, “Geçtiğimiz sezonlarda takımımızı en iyi şekilde temsil eden, birlikte birçok galibiyete imza attığımız, elde ettiği başarılarla göğsümüzü kabartan Mihrace Yasemin Buğdaycı’yı genç yaşında kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Turgutlu Belediyespor olarak Mihrace kardeşimizin anısının yaşatılması, isminin hayatını adadığı basketbolda ölümsüzleşmesi için Türkiye Basketbol Federasyonuna talepte bulunduk. Diğer spor kulüplerinin de başvurumuza destek olmasını önemle rica ediyoruz” dedi.