SERHAT ORHAN "1 NİSAN'DA BAŞKAN OLARAK YİNE MEYDANLARDA OLACAĞIM"

Seçim çalışmaları kapsamında Atatürk Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan, Yeniden Refah Partisi Turgutlu Belediye Başkan Adayı Mustafa Serhat Orhan’a, mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.
Atatürk, Mustafa Kemal ve İstasyonlatı mahallesinden çok sayıda vatandaşı alanda gördüğünü belirten Mustafa Serhat Orhan, Turgutlu’nun hiçbir kesimi ile gönül bağının kopmadığını, belediye başkanlığı görevinden sonrada sürekli birlikte olmalarının karşılığını gönüllere girerek aldığını söyledi.

MUSTAFA SERHAT ORHAN “1 NİSAN’DA BAŞKAN OLARAK YİNE MEYDANLARDA OLACAĞIM”
Her siyasetçiye nasip olmayan, bir sevgi seliyle karşı karşıya olduklarını, meydanların her geçen gün daha da kalabalıklaştığını belirten Mustafa Serhat Orhan “2004 yılında seçimlerde rakip aday merkez oylarının sayılmasıyla havai fişekleri patlatıyor, davul zurna çalıyordu. Ta ki kenar mahallerimizden ne zaman oylar geldi onlar sustu. İşte o gün, 20 sen önce sizlerin oyları ile ben gönüllere girdim. Hep dedim ve diyorum Allah sizlerden razı olsun. Bakın 20 senelik süreçte, özellikle sizler beni hiç yalnız bırakmadınız. Her ne olursa olsun hep benim yanımda oldunuz. Ben ne zaman mahallelerinize, sokağınıza, düğünüze, taziyenize  gelsem sevgiyle, muhabbetle beni karşıladınız. Bu sevgi ve muhabbetin karşılığında sizin sevginizle ben bugün gönüllerin belediye başkanı olarak, efsane belediye başkanı olarak, 1 Nisan'dan itibarende sizlerin belediye başkanı olarak meydanlarda olacağım.”

MUSTAFA SERHAT ORHAN “BİRİLERİNİN CEBİ DOLDU, KAYBEDEN HALKIMIZ OLDU”
2014 yılında seçimlerinde önde olmalarına rağmen, siyasi partilerin kendi aralarında yaptığı pazarlıkla seçimi kaybettiğini belirten Mustafa Serhat Orhan “Ben 2014’de seçimi kaybettiğim dönem seçim propagandasında size ne dedim hatırlayın. Bunlar benim diktiğim ağaçları bile sulayamazlar dedim. Benim yaptığım okulların boyasını, badanasını yapamazlar dedim. Bugün maalesef dediklerimin hepsi doğru çıktı. Hatırlayın. Irlamaz Vadisinin birinci etabını tamamen bitirmiştim. İkinci etabın da fidanlarının tamamını dikmiştim. Rekreasyon çalışmasına başlayacağımız sırada seçimler geldi çattı. İşte Irlamaz ikinci etabının halini görün. Çok ilginçtir ki biz bir siyasi partinin, bir başka siyasi partiye gece yarısı, ne pazarlıklar olduysa oldu, devrilmesiyle seçimi kaybettik. Kazanan kim oldu? Birilerinin cebi doldu, ama kaybeden halkımız oldu.”

MUSTAFA SERHAT ORHAN “BENİM YAPTIKLARIM OLMASAYDI TURGUTLU KÖY OLURDU”
2004-2014 yıllarında Turgutlu’da yaptığı hizmetleri bazı zihniyetlerin yok saymaya çalıştığını, onca yapılan hizmeti yapılmamış gibi göstermeye çalışanların olduğunu savunan Mustafa Serhat Orhan “Sevgili Turgutlular diyorlar ki Serhat Orhan 10 yılda ne yaptı? Şimdi ben bunu size tersten anlatayım, yapmamış gibi. Şimdi düşünün Irlamaz Vadisi hiç yapılmadı, orası mezbelelik halde kuru bir çay.  Turgutlu'ya doğalgaz gelmedi, konutlar ve işyerlerinde doğalgaz yok. 300 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapılmadığını, eski hastanede hizmetlerin görüldüğünü düşünün. Adliye binasının olmadığını düşünün, Kaymakamlık binasının alt katında adliye hizmeti olduğunu düşünün. Turgutlu'da Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Öğretmenevinin, İlçe Tarım Müdürlüğünün olmadığını düşünün. Ne kalır geriye? Koskoca bir köy kalır, köy. Ben 10 yılda bu hizmetleri yaparak alnımın akıyla sizin karşınıza çıkıp sizlerden 31 Mart için yetki istiyorum. Allah'ın izniyle siz bu yetkiyi bana partiler üstü ismime güvendiğiniz için bu yetkiyi bana vereceksiniz” dedi.

MUSTAFA SERHAT ORHAN “TURGUTLU HALKI O ANKETTE BİZİ TERCİH ETTİ”
Rakip siyasi partilerin ve adayların yaptığı anketlerde açık ara önde olduklarını belirten Mustafa Serhat Orhan “Bugün Turgutlu'nun en büyük sosyal medya gruplarından birisi 7 bin kişinin katıldığı bir anket yapıyor.  Bu ankette, bizi halkımız belediye başkanı olarak görmek için yüzde 44 oranla Serhat Orhan diyor. Emin olun bu anket gibi onların yaptığı anketlerde de biz ilk partiyiz. Bu sizin sevginiz, diğer ikinci ve üçüncüyü bakmak bile istemiyorum” dedi.

MUSTAFA SERHAT ORHAN “BİZ KİMSEYİ AYRIŞTIRMADIK”
CHP’nin Afyonkarahisar adayının ‘DEM Partisi dışında herkese kapımız açık’ sözlerine değinen Mustafa Serhat Orhan, ‘ayrıştıran kim, birleştiren kim halkımız buna iyi baksın’ dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslenen Mustafa Serhat Orhan “Eğer Turgutlu'yu, eğer Türkiye'yi birleştireceksek, hepimiz kardeşsek, hepimiz Turgutlu'da, tüm Türkiye'de kardeşliğin feyzini ve ışığını yakacaksak ki, benim 10 yıllık belediye başkanlığımda hiç ayrıştırmadık. Hep bütünleştirdik, hep kucakladık. Ben buradan CHP Genel Başkanı sayın Özgür Özel'e çağrıda bulunuyorum. Zaten bu anlayışla sen Afyon'u kazanamazsın. Çık, yiğitçe, delikanlıca Afyon belediye başkan adayını görevden al. Bu millet de sadece Turgutlu’da değil, sadece Afyon'da değil, bütün Türkiye'de desin ki CHP’de gerçekten bu konuda çok hassas, adayını bile görevden çektiler. Şimdi bizim farkımız şu biz, herkesi seviyoruz. Biz de ayrıştırma yok. Bizde bütünleştirme var. Bizde şucu, bucu yok. Biz hepimiz Turgutluluyuz. Bayrak mı? hepimizin bayrağı. Vatan mı? Hepimizin vatanı. Gidin Çanakkale'de 1915’te şehit olanlara bakın. Diyarbakırlıyı görün, Kerküklüyü Görün. Kasabalıyı görün. Biz hepimiz Türkiye'yiz”

MUSTAFA SERHAT ORHAN “HAYIRSEVERİN HAZIRDI HANİ OKUL NEREDE”
Görev süresince Turgutlu’ya hayırsever, belediye ve devlet işbirliği ile 22 okul kazandırdıklarını belirten Mustafa Serhat Orhan “Şimdi ben diyorum ki hizmetse, eşit hizmet. Selvilitepe mahallemde ne yapılıyorsa, hiçbir şey yapmıyor ya, ne yapıyorlarsa Mustafa Kemal'de, Atatürk'te de, İstasyonaltı mahallesinde de aynı hizmet olacak. Serhat Orhan ilk asfaltına o zaman İstasyonlatı’nda başladı, fotoğraflar ve belgeler var. İstasyonaltı mahallesi sakinleri dedi ki bizim sağlık ocağımız yok. Hemen sağlık ocağı yapıldı. Bizim düğün salonumuz yok dediler, hemen düğün salonu yapıldı. Bizim çocuklarımızın futbol oynayacağı futbol sahası yok dendi. Serhat Orhan, futbol sahasını 22 dönüm istimlak etti, inşaatına başladı. Şimdi Mustafa Kemal Mahallesi'ne bundan 5 yıl önce bir kardeşim dedi ki hayırseverim hazır. Mustafa Kemal Mahallesi'ne okul sözü. 5 sene geçti. Acaba ben mi şaşırdım, ben mi yanıldım? Yapıldı mı okul? Yapılmadı. Peki Irlamaz ikinci etabına diktikleri ağaçları bile kuruttular.
Hani ne diyorlar? Eskiden derlerdi. Göz uçar, yazı kalır. Şimdi diyorum ki, söz uçar, video kalır. Ne cevap verecek acaba?  Şimdi bu kardeşiniz 5 yılda 10 okul sözü verdi. Bir bir olacak. 10 yılda 22 okul yaptı. Bu nedir, yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır”

MUSTAFA SERHAT ORHAN “TURGUTLUSPOR’UN 50 MİLYON BORCU VAR MI AÇIKLA”
Turgutluspor’un 50 milyon lira borcu olduğunu belirten Mustafa Serhat Orhan “Benim kalbimin en derin yarası, Turgutluspor. 2003 yılında Turgutluspor'a başkan oldum.  Ta ki 2014’ün sonuna kadar ben görevi bıraktığımda Turgutluspor'un bir lira borcu yoktu. Ne devlete borcu vardı. Ne vergi dairesine borcu vardı. Ne de futbolculara borcu vardı. Peki şu anda Turgutluspor lig 2.’si çok güzel ama buradan Turgutluspor’un sorumlusu sayın belediye başkanına soruyorum lütfen şunun cevabını ver. Bütün Turgutlu kamuoyuna, Turgutluspor’un 50 milyon civarında borcu olup olmadığını açıkla. Turgutluspor'un altyapı kategorilerinde oynayan ve şu anda A takımda olan ilk 11’de kaç tane oyuncusu var? Var mı? Bir tane bile çocuğunuz oynamıyor. Sen ikinci ligde oynasan, PTT 1. Lig'de oynasan ne yazar? Önemli olan Turgutluspor'un altyapısından yetişen çocukların oynaması. En az 2 tane, 3 tane ilk 11’de oyuncu olacak. Bakın buradan şunu söylüyorum. Allah nasip ederse 1 Nisan'dan sonra belediye başkanı olduğumda Turgutluspor'da biz elimizi taşın altına sokarsak, tek şartımız şu Turgutluspor'un ilk 11’inde en az 3 tane, 24 kişilik kadrosunda da en az 6 tane çocuğumuz olacak.  Okkalı Okkalı harcamalarla 30 kişi, 20 kişiye oynanan basketbol, voleybol maçlarında orada da Turgutlulu çocuklarımız yok. Okkalı okkalı faturalarla,  şeffaf belediyecilik. Yok öyle yağma. Önce Turgutluspor'u nasıl borç batağına batırdığını kamuoyuna açıklayacaksın”

MUSTAFA SERHAT ORHAN “BİZİM DİNİMİZDE IRKÇILIK YOK”
İsim vermeden açıklamalarını sürdüren Mustafa Serhat Orhan, bir diğer adayın açıkladığı o sözler üzerine halkın yoğun isteğiyle aday olduğunu belirterek “Ondan sonra öbür aday çıkıyor diyor ki, ayrıştırmadan birleştirerek. Sloganları öyle değil mi? Peki ilk açıklaması ne bu adayın? Turgutlu Ovası, Bozkurtlar Yuvası. Ben Turgutlu Ovası Bozkurtlar yuvası sözünden sonra, gelen tepkiler ve halkımızın yoğun isteği üzerine  aday olmaya karar verdim. Çünkü biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bizim dinimizde ırkçılık yok. Biz herkesi çok seviyoruz. Bu ülkenin birliği ve dirliği, vatanın birliği bizim için önceliktir. Onun için Turgutlu'yu bütünleştirecek. Turgutlu'nun her kesimini kucaklayacak Mustafa Serhat Orhan kardeşiniz karşınızda. 31 Mart'ta öyle bir sonuç alalım ki sadece Turgutlu değil. Sadece Manisa değil, Ankara duysun. Bundan sonra desin ki biz atanmış adaylarla değil, halkın istediği adaylarla Turgutlu'da belediye başkanı seçeceğiz. Turgutlu'da milletvekili seçeceğiz” dedi.

MUSTAFA SERHAT ORHAN “KAHROLSUN İSRAİL”
Filistin’de, Siyonist İsrail’in yaşattığı zulüm ve insanlık suçuna karşı tepkisini dile getiren Mustafa Serhat Orhan “Sevgili Turgutlulular, mübarek Ramazan ayı gönüllerimizi ve hanelerimizi bereketlendirecek. Ramazan'ın bütün Turgutlu'muz için, ülkemiz için ama her şeyden önce Filistin için, barış getirmesini diliyorum. Filistin'de 32 bin Müslüman kardeşimi katleden İsrail ve Amerika köpeğine lanet olsun. Kahrolsun. Bunun hesabını bu şerefsizler bir gün görecekler.  Onun için biz, birliğimizi ve beraberliğimizi, dirliğimizi hiç kaybeden dün Çanakalle’de olduğu gibi yaşatmaya devam edeceğiz ve  bir gün bu köpek İsrail'e bu katliamın hesabını soracağız. Ramazanınız şimdiden mübarek olsun” dedi.

SERHAT ORHAN “1 NİSAN’DA BAŞKAN OLARAK YİNE MEYDANLARDA OLACAĞIM”