Çocuk Kültür Sanat Merkezinde İlk Cumhuriyet Bayramı Heyecanı

Turgutlu Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezinde ilk 29 Ekim heyecanı yaşandı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, merkezin minik öğrencilerini Cumhuriyet’in 100.yıl heyecanında yalnız bırakmadı.

Turgutlu Belediyesinin okul öncesi eğitimi ve üç öğün beslenme programını ücretsiz vererek Türkiye’de bir ilke imza attığı Çocuk Kültür Sanat Merkezinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı. Merkezde eğitim gören öğrenciler Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılına özel hazırladıkları gösterileri sundu. Heyecan ve mutlulukları yüzlerinden okunan öğrencilerin performansları büyük beğeni topladı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Eşi Sabriye Akın, Başkan Yardımcıları Fırat Honaz ve Evren Erbaş ile birlikte merkezde hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine giderek öğrencileri, öğretmenleri ve aileleri yalnız bırakmadı.

Binaları, yolları herkes yapıyor ama sosyal belediyeciliği, çocuklarımıza yatırımları hiç kimse düşünmüyor”

Öğrencilerin gösterilerini ilgiyle takip eden Başkan Çetin Akın, “Dört buçuk yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Turgutlu’da çok güzel projelere imza attık. Sizlerin daha huzurlu, daha rahat yaşaması için elimizden geldiğince çalışmalar yaptık. Ancak Çocuk Kültür Sanat Merkezi benim için çok özel. Buraya her geldiğimde, ziyaret ettiğimde çok duygulanıyorum. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, atalarımız bizlere çok güzel bir vatan ve cumhuriyet armağan ettiler. Bizler de cumhuriyet sayesinde 3-5 yaş arasındaki çocuklarımıza Türkiye’de örneği olmayan bir hizmeti yapıyoruz. Eğitimi ve üç öğün yemeği ücretsiz veriyoruz. Çocuklarımız burada eğitim aldıkça, arkadaşlarıyla aynı seviyelere geldikçe mutlu oluyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğini yaşatabilmek için özellikle dar gelirli ailelerimizin çocuklarını alıyoruz. Binaları, yolları herkes yapıyor ama sosyal belediyeciliği, çocuklarımıza yatırımları hiç kimse düşünmüyor. Bundan sonra da önceliğimiz insan olacak. İnsana, çocuklarımıza yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet sayesinde belediye başkanı oldum”

Konuşmasında Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yılını da kutlayan Başkan Çetin Akın, Cumhuriyet’in sağladığı imkanlara vurgu yaparak şunları söyledi:

“Cumhuriyet’in 100.yılı… Cumhuriyet’e hepimiz sahip çıkalım. Ben tütün tarlasında doğmuş, annesi okuma yazma bilmeyen bir ailenin çocuğuyum. Bu Cumhuriyet sayesinde belediye başkanı oldum. Bunun kıymetini hepimiz bilmeliyiz. Onun için bize bırakılan bu güzel vatana ve Cumhuriyet’imize sahip çıkalım. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Başkan Çetin Akın ayrıca Mustafa Kemal Mahallesine kazandırılan Çocuk Kültür Sanat Merkezinin ikincisinin Albayrak Mahallesine yapılacağının ve çalışmaların başladığını da ifade etti.

Çocuk Kültür Sanat Merkezinde İlk Cumhuriyet Bayramı Heyecanı