Başkan Çetin Akın: "Turgutlu'da devrim yaptık"

Turgutlu Belediyesi ve Çepnibektaş Mahalle Muhtarlığı iş birliğiyle Aşure Etkinliği gerçekleştirildi. Aşure Etkinliğinde kısa süre içerisinde temeli atılacak olan Çok Amaçlı Salon projesinin inşaat alanında incelemelerde de bulunuldu.

Turgutlu Belediyesi ile Çepnibektaş Mahalle Muhtarlığı tarafından Muharrem Ayı dolayısıyla Aşure Etkinliği düzenlendi. Çepnibektaş Mahalle Meydanı’nda yapılan Aşure Etkinliğinde hazırlanan aşureler; birlik, beraberlik, barış, kardeşlik duyguları içerisinde paylaşıldı.

Aşure Etkinliğine katılan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, yakın zamanda temeli atılacak olan Çok Amaçlı Salon projesi alanında incelemelerini gerçekleştirdi.

“Çepnibektaş Mahallesinin gerçekten ihtiyacı olan çok amaçlı bir salon olacak”

Aşure Etkinliğinde konuşma yapan ve Çepnibektaş Mahallesine kazandırılacak olan çok amaçlı salon projesi hakkında bilgi veren Başkan Çetin Akın, “Muhtarım hizmet istiyordu ama yer bulamıyorduk. Vatandaşımız projemizi yapacak olduğumuz alanı satarken dedik ki biz de bunu belediyeye kazandıralım. Bu proje, Çepnibektaş Mahallesinin gerçekten ihtiyacı olan cemevi, düğün salonu, asker eğlencelerinin yapılabilecek olduğu çok amaçlı salon olacak. Projesi gayet güzel, ihalesini, yer teslimini yaptık. Geçtiğimiz haftalarda Selvilitepe Mahallemizde Cemevi ve Kültür Sanat Merkezimizin temelini attık. Onunla birlikte kurdelelerini de kesmek bize nasip olacak. Bu işin 6 ay süresi var, 6 ay içerisinde bitmiş olacak” dedi.

“Projelerimizin yaklaşık maliyeti 200 milyon TL… Ova yollarımızda, şehir içerisinde yaptığımız yollar, çiftçilerimize su dolum tesisleri gibi yatırımlarımızı gerçekleştirerek yaklaşık 400 milyon TL’lik de bu şekilde bir iş yaptık”

Konuşmasında dört yıllık hizmet süresini değerlendiren ve Turgutlu’ya kazandırılan ve kazandırılacak olan projeler hakkında bilgiler paylaşan Başkan Çetin Akın şunları söyledi:

“2019 yılında biz iktidara geldik ama bu dönemde belediye başkanlığı yapanların başına gelmeyen kalmadı. İki yıl pandemi süreci yaşadık sonrasında depremler, doğal afetler derken çok zorlandığımız süreçler yaşandı. Turgutlu’da daha çok zorlandığımız bir durum vardı. Mahallelerimizde, köylerimizde hizmet yapmak için yerlerimiz maalesef yoktu. 67 milyon TL bütçesi olan ve 52 milyon TL borçla devraldığımız bir belediye düşünün. Biz, geçmiş dönemin borçlarının ödenmesi noktasında doğru planlamalar yaptık. Geldiğimizde maaş ödeyemezken şu anda Turgutlu’ya arsa, tarla, belediye hizmet alanları olmak üzere 180 bin m2 arazi kazandırmışız. Bulamadığımız yerlerde de kamulaştırmalar yapmışız. Tıpkı Çepnibektaş Mahallemize yapacak olduğumuz çok amaçlı salon projesinin alanı gibi. Bununla beraber Turgutlu’da devrim yaptık. Sanayi Çarşısı 114 milyon TL’lik bir proje. Cuma Pazarı projemiz 60 milyon TL’lik proje. Cemevi ve Kültür Sanat merkezimiz 10 milyon TL’lik bir proje. Çepnibektaş’ta yaptığımız bu iş de dahil hepsinin yaklaşık 200 milyon TL civarında bir maliyeti var. Biz, bu işleri şapkadan tavşan çıkararak yapıyoruz. Ayrıca gururla söylüyorum ki bugüne kadar Turgutlu halkına ait hiçbir yeri satmadık. Gururla söylediğimiz bir şey daha var. Turgutlu Belediyesi, Türkiye’deki belediyeler içerisinde kredisi en yüksek belediye. Batık belediyeyi aldık, yatırımlarımızı yaptık. Köylerimizin ihtiyaçlarını giderdik. Bugüne kadar da ova yollarımızda, şehir içerisinde yaptığımız yollar, çiftçilerimize su dolum tesisleri gibi yatırımlarımızı gerçekleştirerek yaklaşık 400 milyon TL’lik de bu şekilde bir iş yaptık. Bu kaynağı nereden yaratıyoruz? Sanayi Çarşısı’nda dükkanlar yaptık. Satıyoruz, kaynak yaratıyoruz, hizmet üretiyoruz. Allah nasip ederse de önümüzdeki projemiz Ergenekon Mahallesinde kadın sığınma evi ve 440 kişilik konferans ve tiyatro salonundan oluşacak Kültür Merkezimiz olacak. Sonrasında Selvilitepe Mahallemizde yüzme havuzu da dahil olmak üzere spor kompleksi projemiz var. Projelerimiz ihale bekliyor, ihale tarihi alacağız. Allah nasip ederse hepsinin temelini hep birlikte atacağız. Bugüne kadar bana güç veren belediye başkan yardımcılarımıza, daire müdürlerimize, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza hepsine canıgönülden teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği arkamda olduğu sürece hizmet üretmeye devam edeceğiz. Aşure hayrımızı da Allah kabul etsin.”

“Turgutlu’da gerçekten bir halkçı başkan var”

Çepnibektaş Mahalle Muhtarı Hamza Turan ise, “Önemli olan güzel yerde yaşamak değil, yaşadığın yeri güzelleştirmektir. Bu yaşadığımız yeri de güzelleştiren Turgutlu’muzun Halkçı Belediye Başkanı Sayın Çetin Akın. Halkçılık herkese söylenmiyor. O kadar eski belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar geçti, hiçbirine ‘halkçı’ denilmedi. Bu sadece benim tabirim, sözüm değil. Turgutlu’da gerçekten bir halkçı başkan var. Kendi mahallemden örnek vermem gerekirse mahallemizin girişindeki hoş geldin levhasından, Yaren Dede’nin düzenlenmesinden, restore edilmesinden, belediyemizin yetkisi olmadığı halde mezarlığın kapılarından kilit parke yapılmasına kadar dokunmadığı yer yok. Onun için bizim belediye başkanımıza hem teşekkür hem de minnet borcumuz var. Aynı zamanda her yıl bizim aşure etkinliğimizi de yapıyor halkçı başkanımız. Onun için kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Turgutlu Belediyesi ve Çepnibektaş Mahalle Muhtarlığı tarafından organize edilen Aşure Etkinliğine Başkan Çetin Akın, Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Evren Erbaş, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar, dernek ve oda başkanları ile Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri ile personeli katıldı.