Başkan Akın 'Her yerdeyiz' söyleminin hakkını veriyoruz"

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, inceleme turlarına devam ediyor. İstasyonaltı Mahallesinde başlayan kapsamlı yol yenileme çalışmaları başta olmak üzere kentin pek çok noktasındaki çalışmaları yerinde takip eden Başkan Çetin Akın, “ ‘Her yerdeyiz’ söyleminin hakkını veriyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla çalışmalarımızı tamamlayarak modern yolları halkımızın hizmetine sunacak, daha yaşanabilir bir Turgutlu için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yaz kış, sıcak soğuk demeden çalışmaları bire bir takip eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, güne sahada başladı. Başkan Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Ahmet Daşkan ve teknik ekiple birlikte ilk olarak İstasyonaltı Mahallesinde yıllardır süren yol sorunlarının çözüme kavuşturulacağı yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Bu kapsamda Gürcan ve Engin Sokakta devam eden yol kaldırma, Sulu Sokaktaki asfalt sathi kaplama çalışmalarını takip ederek teknik ekipten süreç hakkında bilgi aldı.

Başkan Akın’ın sonraki durakları Camiönü, Ankara Asfaltı ve Ergenekon Mahallesi oldu

Başkan Çetin Akın, İstasyonaltı Mahallesindeki incelemelerinin sonrasında Ankara Asfaltı üzerinde sürdürülen peyzaj düzenleme ile Camiönü Çocuk Parkı’nda yürütülen kauçuk ve bakım çalışmalarının son durumunu incelemelerde bulundu. Başkan Akın inceleme turunun sonunda ise Ergenekon Mahallesi Osman Sümer Sokakta gerçekleştirilen bordür döşeme ve parke hazırlık, Ethem Kaya Sokakta yapılacak asfaltlama öncesinde devam eden hazırlık çalışmalarını inceledi.

“İstasyonaltı Mahallemizi modern bir hale getirmek için çalışıyoruz”

İstasyonaltı Mahallesinin modern bir mahalleye dönüşmesi noktasında çalışmaların hızla ilerlediğini ifade eden Başkan Çetin Akın, “İstasyonaltı Mahallemizin sorunları çok büyüktü. 2019 yılında yerel seçimleri kazandıktan sonra bu sorunları bir bir ele alarak çözüm noktasına kavuşturuyoruz. Öncelikle İstasyonaltı Mahallemizde atıl durumda olan bir futbol sahası vardı. Bu futbol sahasını hem düğün salonu hem de çocuklarımızın spor alanındaki ihtiyaçlarını giderebilecek oldukları bir alan haline getirmiştik. Mahallemizin doğal gazı yoktu. Şu anda yüzde 97 noktasına ulaştı. Altyapıda sorunların olduğunu, elektrik direklerinin yukarıda olduğunu gördük. Bunların tamamını projelendirerek nihayete kavuşturma noktasına geldik. İstasyonaltı Mahallesinde yaklaşık 52 bin metrekare bordür ve parke taşı döşeme işi yaparak mahallemizi modern hale getirmeyi planlıyoruz ve hızlı bir şekilde bu doğrultuda çalışıyoruz” dedi.

“Turgutlu’da tarihi rekor kırdık. Bu yıl 80 km’lik ova yolu asfaltlama işini bitirmiş olacağız”

Asfaltlama çalışmasında ise tarihi bir rekor kırıldığının altını çizen Başkan Akın, “Göreve geldikten bu yana ova yollarında asfaltlama seferberliğine başlamıştık. Bugüne kadar da yaklaşık 152 km ova yolu asfaltlayarak Turgutlu’da tarihi bir rekor kırdık. Bu sene yağmurlardan dolayı bir aylık bir gecikmemiz oldu. Bu yıl hedefimiz olan 80 km asfaltlama işine çarşamba günü itibariyle başladık. Yerinde denetimler yapıyoruz. Gece gündüz demeden söz verdiğimiz 80 km’lik ova yolu asfaltlama işini bu yıl bitirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

“Her yerdeyiz”

Gün boyu kentin farklı noktalarında yaptığı inceleme ziyaretleri hakkında açıklamada bulunan Başkan Çetin Akın şunları söyledi:

“ ‘Her yerdeyiz’ söyleminin hakkını veriyoruz. Camionü çocuk parkımızda sürdürdüğümüz kauçuk ve bakım, Ankara Asfaltı üzerinde yürüttüğümüz peyzaj düzenleme ile Ergenekon Mahallemizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı yerinde inceleyerek ekiplerimizden bilgi aldık. Kendi öz kaynaklarımızla çalışmalarımızı tamamlayarak modern yolları halkımızın hizmetine sunacak, daha yaşanabilir bir Turgutlu için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Canla başla çalışan ekip arkadaşlarıma teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.”