Başkan Akın: "EYT tazminatlarını birçok belediye mahkeme yoluyla çözmeye çalışırken biz üç ay gibi sürede borcumuzu ödedik"

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, eylül ayı meclis toplantısında Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emekli olan 68 personelin tazminatlarının ödenmesine ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Başkan Çetin Akın, “Elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullandık. Birçok belediye mahkeme yoluyla çözmeye çalışırken biz, hiç hesabımızda olmayan 14 milyon TL’lik bir bütçeyi üç ay gibi kısa sürede ödedik. Borcumuzu kapattık” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, eylül ayı meclis toplantısının dilek ve temenniler bölümünde EYT’den emekli olan 68 personelin tazminatlarının ödenmesi konusunda açıklamada bulundu. Söz konusu personelin tazminatlarının tamamının ödendiğini ifade eden Başkan Çetin Akın, şunları söyledi:

“EYT’den emekli olan 68 personelimiz vardı. Mağdur edildiler. Bize, ‘kredi verilecek’ dendi. Kredimizi alamadık, kredilendirilemedik. Personelimize tazminatlarını 4 taksitte ödeyecektik. Bir yerden paramız geldi ve 4 taksiti beklemeden borcumuzu kapattık. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullandık. Birçok belediye mahkeme yoluyla çözmeye çalışırken biz, hiç hesabımızda olmayan 14 milyon TL’lik bir bütçeyi üç ay gibi kısa sürede ödedik. Salı günü itibariyle bitirdik. Kendilerinden helallik istiyorum hesapta olmayan bir şekilde mağdur edildiler. İnşallah paraları da hayırlı yerlere gider.”

Başkan Akın: “EYT tazminatlarını birçok belediye mahkeme yoluyla çözmeye çalışırken biz üç ay gibi sürede borcumuzu ödedik”