Başkan Akın "Biz kuruşun hesabını veriyoruz. Bundan sonra da o maaşlar alınmayacak herkes duysun, bütün Turgutlu bilsin"

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Temmuz Ayı Meclis Toplantısında  açıklamalarda bulundu.

Turgutlu Otobüs Terminali hakkındaki iddialara da “Her zaman şeffaf belediyecilikten bahsediyoruz, yaptığımız her şeyde hesap verebilir olduğumuzdan bahsediyoruz” sözleriyle yanıt veren ve otobüs terminalinin son 5 aylık bilançosunu paylaşan Başkan Çetin Akın, şunları söyledi:

“Garajla ilgili sıkıntılar varmış, arkadaşlar dedikodu yapıyorlarmış. Bizden önceki belediye başkanlarımız da hatırı sayılır maaş alıyorlardı. Ben de göreve geldiğimde 4-5 ay kadar 2019 yılının parasıyla yaklaşık her ay 8’er bin TL maaş aldım. Pandemi de başladı. Bu benim içime sinmiyordu. Orada çalışan 9 arkadaşımız var. Pandemide ‘hiçbir arkadaşımızı işten çıkarmayacağız, maaşını ödeyeceğiz’ dedim. Turgutlu’da olduğu gibi orada da kiraları almama kararı aldık. Paramız yetmediğinde o çocukların maaşını ödeyebilmek için krediler kullandık. Bu ay itibariyle sağlıklı bir yapıya ulaştı; kredileri bitti, devlete SGK’ya, hiçbir kuruma herhangi bir borcu yok. Otobüs terminalinin 5 aylık getirisi 1 milyon 290 bin TL. Beş ay için 411 bin TL kira gelirleri var. Kira gelirleriyle birlikte 1 milyon 701 bin 88 TL. Şehir içi otobüsleri kira vermeyi reddediyorlar mahkemelik bir durum var. Şu anki alacağın bedeli belli değil ama bu beş ay içerisinde reddettikleri iade faturası 144 bin TL. Beş aylık sürede kalan gelir 1 milyon 557 bin TL. Elektriğe 155 bin TL, personel maaşlarına ve SGK’ya 714 bin TL, Emlak Vergisi olarak 18 bin 500 TL, işletme hakkı bedeli olarak 20 bin TL, KDV ödemeleri olarak 174 bin 541 TL, stopaj ödemeleri olarak 36 bin 900 TL. Garajı komple ben boyattım, müdahale ettim, garaj boya tamiri 37 bin TL. Muhasebe giderleri 51 bin TL, amortisman giderleri 34 bin TL, su faturası 4 bin 500 TL, temizlik giderleri 12 bin 570 TL. Matbaa giderleri ve muhtelif giderler 135 bin TL. Kalan para 136 bin 867 TL. Kasamızda mümkün olduğu kadar kötü günler için para biriktireceğiz. Burası, kendi kendini zor idare ettirebilen bir şirket. Pandemi gibi başımıza kötü bir şey geldiğinde sıkıntılar yaşadık, kendi garantörlüğümü kullanıp krediler çektik. Bu hesaplar bütün kamuoyunun bilgisine. Biz kuruşun hesabını veriyoruz. Bundan sonra da o maaşlar alınmayacak herkes duysun. Bütün Turgutlu bilsin, dedikodu yapan arkadaşlar da gelip bütün bilgileri alabilirler, herkesle paylaşabilirim bu bilgileri.”