Ayma: " 5 bin TL gibi komik bir rakamdan vazgeçilerek, en az 10 bin TL olması gerekmektedir

Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma yaptığı basın açıklamasında

Ayma açıklamasında “Değerli Turgutlu halkı, değerli basın emekçileri ve çok kıymetli ama mevcut hükümet tarafından hep en son düşünülen sevgili emeklilerimiz.

Hepinizin de bildiği gibi en son yapılan kabine toplantısında cumhurbaşkanı, emeklilerle ilgili bir açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre emeklilerimize bir defalığına mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeneceğini, hem emekli olup hem çalışanların ise bu kapsama dahil edilmeyeceğini açıkladı.

Yine aynı şekilde cumhurbaşkanı 14 Mayıs seçimlerinden önce emekli olup çalışmak isteyen vatandaşlarımıza sosyal sigorta prim teşviki getirileceğini açıklamıştı. Hükümetimiz, emeklilerimize çalışmasını teşvik ederken, bugün ise kendileriyle tezat bir şekilde, çalışan emeklilerimizi 5 bin TL’lik bu ödemeden mahrum bırakarak cezalandırmaktadır.

Bu karar eşitlik ve adalet ilkesine aykırı bir anlayıştır. Bunun biran önce tekrar ele alınarak düzenlenmesini ve bu yardımdan tüm emeklilerimizin yararlandırılması bir zorunluluktur. Üstelik bu ödemenin 5 bin TL gibi komik bir rakamdan vazgeçilerek, en az 10 bin TL olması gerekmektedir.

Bugün ekonomide yaşanan büyük çöküşün sebebi ve sorumlusu emeklilerimiz değil, kesinlikle yanlış ekonomi politikaları uygulayan hükümettir. Emeklilerimize bu çöküşü fatura etmek sosyal devlet anlayışına aykırı olduğu gibi adaletsiz bir tutumdur. Ayrıca, emeklilerimizin maaşlarına yapılacak zammın ocak ayında gerçekleştirilmesi şuanda ekonomik olarak sıkıntı çeken emeklilerimizi, daha büyük bir dar boğaza atmaktadır.
Dolayısıyla emeklilerimize hiç vakit kaybetmeden bir an önce en az asgari ücret seviyesinde olacak şekilde zam açıklanmalıdır. Bunca yıl çalışıp, sigorta primleri ödeyip, emeklilik hayali kuran ve bugün emekli olarak yaşayan kusura bakmayın yaşamaya çalışan emeklilerimize daha rahat bir yaşam sunmak hükümetin görevi ve ayrıca çok görülmeyecek bir taleptir. Hükümetimizi emeklilerle ilgili aldığı kararlarda daha itidalli ve onları düşünen anlayışla yaklaşmaya çağırıyoruz.