30 Ağustos Zafer Bayramı Turgutlu'da Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Manisa’nın Turgutlu ilçesinde düzenlenen törenlerle kutlandı

 

Turgutlu’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programları kapsamında, ilk tören 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda düzenlendi.

Programda, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.

Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karacalı günün anlam ve önemini belirten konuşma, öğrenciler tarafından ise şiirler okundu.

Etkinlik Turgutlu Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından sahnelenen folklorik gösteri ve Senem Aka Anadolu Lisesi Lisesi’nin oluşturduğu müzik grubunun ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ dinletisi ile sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda ki törenin ardından Turgutlu Kaymakamlığı’ndan, kaymakam Selami Kapankaya tarafından tebrikler kabul edildi.

Buradaki etkinlik sonrasında Turgutlu Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Şehitlikteki törende dualar edildi ve şehit kabirleri ziyaret edilerek çiçek bırakıldı.

Düzenlenen törenlere Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karacalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Eskür, İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit, resmi daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.